Kristof Buntinx ontwerpt een wormenkleed voor An Pierlé!

Modeontwerper Kristof Buntinx, Brussels meest excentrieke ontwerper en bekend om zijn surrealistische creaties, slaat opnieuw toe. Na Marlène de Wouters’ soiréejurken voor de Koningin Elisabethwedstrijd en Dana Winners Gouden Jurk, zwicht nu pianiste en zangeres An Pierlé voor de charmes van deze modekunstenaar. Voor de lievelinge van de Belgische muziekfijnproevers creëert hij de wormenjurk, spelend op haar naam.

 

An Pierle draagt de wormenjurk gemaakt door Kristof Buntinx.
Het gaat om een korte jurk met lage taille waarvan bovenste deel in transparante stof, met boothals en open rug. Verder wordt geöpteerd voor poffende driekwartmouwen met kleine boord, een uitwaaierende rok tot net boven de knie, en een glamourafwerking met jadegroene pailletten aan de halsuitsnijding, de tailleceintuur en de ruguitsnijding.
An Pierle draagt de wormenjurk ontworpen door Kristof Buntinx
(Fotografe: Caroline De Vos)
 
Sleutel tot Kristof Buntinx’ creaties is de taal zoals de surrealisten deze graag hanteerden: volop spelend met de dubbelzinnigheid en de gelaagdheid die er inherent aan is. Denk maar aan het werk van onze nationale trots René Magritte die in Kristof een waardige opvolger vindt!